Hallo, dit is Roan als u me nog herinnert. Ik wil u heel erg bedanken voor de tips die u me heeft gegeven. Ze hebben me heel erg geholpen. Groetjes van mij.

 

Roan (14)

April 2024

 

Beste Anita,

 

Misschien ken je me nog van toen je me coachte. In ieder geval in ben Eva en wilde laten weten hoe het met me ging. Toen we de laatste keer het coachen hadden afgesloten, had ik beloofd om nog te laten weten hoe het nu met me gaat. Ik ben de afgelopen jaren erg druk geweest en de middelbare school was ook heel veel om in me op te nemen. Toch wilde ik nog aan je vertellen dat ik heel dankbaar ben voor hoe veel je me hebt geholpen. Het gaat nu erg goed met me en ik heb een goede en gezonde manier gevonden om stress en piekergedachten te kalmeren. Heel erg bedankt voor alle hulp en ik hoop dat andere kinderen net zo goed geholpen worden.

 

Eva (13)

Maart 2024

 

Sinds de coaching gaat het heel goed met Matthijs (11 jaar). We hebben de indruk dat hij de coaching heel leuk vond en dat het hem (en ons) een steuntje in de rug geeft om wat rustiger met bepaalde onderwerpen (zoals omgaan met teleurstellingen, boosheid of het gamen) om te gaan. We merken ook dat hij daar zelf meer over nadenkt. Een heel geslaagd traject dus.

 

Tom en Sanne
Oktober 2023

 

Rens (9 jaar) heeft het vanaf de 1e sessie naar zijn zin gehad bij Anita. De een op een aandacht, de (uitdagende) spelletjes, de tips en adviezen maakten dat hij groeide op sociaal emotioneel gebied.Anita ziet de echte Rens. Het grensoverschrijdende gedrag werd al snel minder, ook door de tips en adviezen die wij als ouders kregen van Anita. Het is echt een coachtraject voor het hele gezin.

 

September 2023
Maarten en Elke

 

 

Anita heeft onze dochter Vive (7 jaar) ontzettend goed op weg geholpen in voor zichzelf opkomen en hoe iets wat spannend is toch te proberen. Anita is leuk, deskundig en fijn in het contact en met haar lieve en speelse manier van coachen heeft Vive heel veel plezier beleefd. Als ouders voelden wij ons betrokken, kregen we concrete adviezen en hebben wij het traject als heel positief ervaren.


Dank je wel en heel veel succes en plezier in je praktijk, Anita! We gunnen elk kind een plekje in jouw wensboom.

Robin en Liduine 
Februari 2023

 

 

Altijd bungelde ze er als vroege leerling achteraan en op het laatst een eindsprint om toch weer over te gaan. Met veel verdriet en piekeren tot gevolg. Toen hebben we Anita benaderd, omdat het bij haar broer ook zo had geholpen om gewoon eens met Anita te kletsen over dingetjes, terwijl je tussendoor spelletjes doet. En die je tips geeft, zonder oordeel. Als doel schreef ze op ‘blij zijn met een 7’.  Dat is ze inmiddels, want wat is ze fijn vol zelfvertrouwen gestart dit nieuwe schooljaar. We zien voor het eerst niet een vroege leerling, maar een zekere jongedame. Die het heel jammer vindt dat de sessies nu voorbij zijn. Bedankt!

 

Floortje (10) en haar ouders
Oktober 2022

 

 

Lotte ging altijd met plezier naar Anita toe. Ze vond het knutselen en de spelletjes erg leuk. Als ik aan Lotte vraag wat ze bij Anita heeft geleerd, dan zegt ze dat ze nu veel rustiger kan blijven als het haar te veel wordt.

 

 

Wij zien als ouders ook dat Lotte veel heeft geleerd. Ze zit veel lekkerder in haar velletje en thuis hebben we minder strijd. Op school gaat het ook goed met Lotte, heel fijn! Ook als ouders hebben wij veel geleerd van dit traject. We zijn erg blij met hoe het nu gaat!

 

Richard en Karin
Juni 2022

 

 

Anita is een erg hartelijk persoon die snel connectie met het kind kan maken en het kind gelijkwaardig behandeld. Dit was perfect om een band met onze zoon op te kunnen bouwen. Anita neemt het kind serieus, vraagt door, leeft zich in en komt met eigen ervaringen waarvan het kind ook kan leren. Onze zoon omschreef het traject bij Anita als leuk en leerzaam, spelletjes waarvan je kon leren. Hij mocht van Anita zelfs eigen werkvormen bedenken (die Anita ook weer inspireerden ;-) ). Onze zoon en wij als ouders zijn, door de begeleiding die Anita heeft geboden, gegroeid. Dank Anita! Anita is goed bereikbaar, reageert snel op berichtjes en gaat er zelf ook 100% voor om het kind (en ouders) te laten groeien. We zouden zo weer de hulp van Anita inroepen, als het nodig mocht zijn. Succes met je praktijk!

 

Vivian Donker
Maart 2022

 

 

Om te beginnen verliep het contact met Anita heel helder. Het was meteen duidelijk wanneer er plek was voor onze dochter van 9 jaar en per wanneer het intakegesprek kon plaatsvinden. En in dat intakegesprek werden mijn man en ik meteen gerustgesteld. Want op basis van de intakevragenlijst stelde ze doortastende vragen, Anita leest tussen de regels door, en kregen we meteen deskundig advies, we zaten duidelijk met een expert aan tafel! Haar ervaring en kennis hebben bijvoorbeeld ook de school van onze dochter geholpen met het beter afstemmen van de extra leeractiviteiten. 

 

 

Wat nog veel belangrijk is, is dat onze dochter zich helemaal op haar gemak voelde bij Anita en elke keer met meer zelfvertrouwen naar huis kwam. Op basis van de doelstellingen kreeg onze dochter op maat hulp. De match tussen onze dochter en Anita en ook de stappen die ze gemaakt heeft in het traject hebben ons doen besluiten om eens per twee maanden nog een coaching in te plannen. Het geeft zo'n vertrouwen en goed gevoel om je dochter zichtbaar mentaal sterker en blij terug te zien komen na een afspraak met Anita. 

 

Marinka en Roel
Februari 2022

 

In overleg met school werd Anita ons getipt voor de begeleiding van onze zoon (9). Haar ervaring met kinderen zoals onze zoon was voor ons een belangrijke reden om voor Anita te kiezen. En die keuze is 100% goed geweest. Vanaf het eerste contact voelden we ons allemaal op ons gemak bij haar. Onze zoon ging vrolijk naar elk gesprek, kwam altijd enthousiast en vol verhalen over de activiteiten en spelletjes die ze deden thuis én kwam elke keer een stukje dichterbij zichzelf. Anita heeft hem en daarmee ons hele gezin in korte tijd ontzettend geholpen. We zijn onder de indruk van de bijzondere combinatie die ze biedt: haar prettige, persoonlijke benadering mét humor wordt gefaciliteerd door haar professionele, daadkrachtige manier van het organiseren van een traject. In alle opzichten meer dan tevreden!

 

Jasper en Yvonne
september 2021

 

 

Onze zoon (8 jaar)  keek er altijd naar uit om naar Anita te gaan! De klik was er meteen en Anita hielp hem groeien en inzicht te geven waar hij tegen aan liep.

Wij zagen hem per keer groter worden. Voor ons als ouders was het contact prettig met Anita, ze is altijd enthousiast en heel fijn om te merken dat ze echt om het welzijn van je kind geeft. Ze heeft een prettige, professionele aanpak en is helder in alle communicatie en rapportage.

 

Linda
Juli 2021

 

 

We zijn Anita dankbaar voor de fijne sessies en goede begeleiding van onze zoon. Hij ging elke keer met heel veel plezier naar haar toe en vertelde na afloop vol enthousiasme over alles wat hij had gedaan en geleerd. Hij heeft zichzelf beter leren kennen en is zelfverzekerder geworden, een groot cadeau om als kind te krijgen. De praktische handvatten die Anita heeft aangereikt helpen hem en ons als ouders bij allerlei dagelijkse situaties in het gezin en op school. Door de tussentijdse evaluatiemomenten voelde het echt als een gezamenlijk traject. Anita is een hele prettige, ervaren en deskundige kindercoach! 

 

Iris en Kevin
Mei 2021

 

 

Anita is een heel lief, zacht en aardig persoon. Ik had moeite om over mijn gevoel te praten. Ik heb acht lessen genomen en ik kan nu heel open over mijn gevoelens praten. We hebben spelletjes gebruikt om te leren hoe iets werkt. Dat is een hele leuke manier. Je krijgt een uurtje les en ze ontvangt je heel open. Je mag altijd iets drinken en iets uit de pot met lekkers nemen als je daar bent. Bij je afscheidsfeestje mag je iets lekkers kiezen uit de winkel (alles wat je wilt, maar wel kant en klaar). Anita is echt de beste, echt een aanrader!


Mare (12 jaar)   
April 2021

 

 

Anita is een leuke coach, ze heeft me goed geholpen. Anita heeft leuke spelletjes om me te helpen. Door met elkaar te praten, voelde ik me zekerder worden. Ik kreeg leuke huiswerkopdrachten. Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Het was vooral ook heel gezellig.

 

Robin (12 jaar)
December 2020

 

 

Anita verwoordde duidelijk het uitgangspunt/doel van de coaching en hield ons op een duidelijke en heldere manier op de hoogte van de voortgang. We zagen tijdens de coaching al het resultaat bij.

 

 

Anita heeft een prettige manier van communiceren, doelgericht en onze dochter voelde ons direct bij Anita op haar gemak. Ze ging elke keer met veel plezier en zin naar de coaching.

 

Elizabeth en Barry (ouders van Robin)
December 2020

 

Wij zijn erg blij met Anita van Hartenlust Kindercoaching. Ze heeft een sfeer gecreëerd die ervoor gezorgd heeft dat onze zoon zich prettig en veilig voelde. Hij wist meteen dat hij hier echt zichzelf kon en mocht zijn. Met behulp van Anita is het zelfvertrouwen van onze zoon gegroeid en heeft hij zichzelf beter leren kennen. Dank je wel voor de tips die je ons als ouders hebt meegegeven. Vijf sterren zijn meer dan verdiend!

Mascha
Juni 2020

 

 

Onze dochter Tess (10 jaar) ging met plezier naar de sessies van Anita. Er was echt een klik met Anita en mijn dochter voelde zich vrij genoeg bij haar om over van alles te praten. Ze heeft veel gehad aan de tips hoe om te gaan met bepaalde situaties. 

Esther
Mei 2020

 

 

Anita heeft onze zoon met praktische en creatieve handvatten flink op weg geholpen. Ze is enthousiast, duidelijk en direct. En dat is ze ook in haar communicatie met ons als ouders. Ze heeft ons hulpmiddelen en tips gegeven om actief aan de slag te blijven met datgene wat onze zoon heeft geleerd. Hij ging met heel veel plezier naar haar toe!


Chantal
Januari 2020

 

Anita heeft ons geweldig geholpen met het beter begrijpen van onze zoon. Met simpele en heldere oefeningen en reflecties voor onze zoon en onszelf leerden we elkaar beter begrijpen, grenzen waarderen en geduld hebben. Dit had tot gevolg dat onze zoon aan zelfvertrouwen en geduld won en het weer gezellig werd bij ons thuis.

 

 

Onze zoon ging iedere keer met plezier naar Anita toe en vertelde meer dan ooit over wat hij gedaan en geleerd had. De gesprekken tijdens het traject met ons als ouders hebben we als zeer waardevol ervaren. Anita is duidelijk een professional in haar vak; ze weet waar ze het over heeft en kan het ook overbrengen op een manier dat kind en ouders er samen van leren. Dit is voor ons een ervaring geweest, waar wij ons hele leven plezier van zullen hebben.

Arjan
November 2019

 

 

Erg blij met Anita van Hartenlust kindercoaching. Elke sessie was goed voorbereid, onze dochter vond het heel erg leuk en heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ook als ouders werden wij goed meegenomen in het traject. Zeker een aanrader!

Heiko
September 2019

 

 

Bedankt voor de betrokken, lieve en hulpvaardige begeleiding die je ons hebt gegeven. Ik vind het ontzettend mooi dat je onze dochter (6) hebt geleerd wat haar kwaliteiten zijn en wat een goede manier is om haar emoties te uiten. En wat ik heel belangrijk vind: dat ze zichzelf mag zijn en dat emoties bij het leven horen! Ook hebben wij als ouders veel gehad aan je tips en inzichten.

 

 

Aan het begin van groep 3 werden we geconfronteerd met een extravert meisje dat ineens veranderde in een introvert en onzichtbaar meisje. Inmiddels is ze weer helemaal zichzelf en laat zich ook goed zien in haar prestaties. Ze heeft veel vriendjes en gaat weer dansend door het leven. We zijn apetrots op haar, vinden het fijn dat ze weer met zoveel plezier naar school gaat. Daar heeft Hartenlust een groot aandeel in gehad!

 

Nicole

Juni 2019

 

Anita heeft onze beide kinderen heel professioneel en betrokken begeleid. Allebei op een ander gebied, maar Anita levert maatwerk en past de oefeningen en thema's aan aan de behoefte van het kind. Faalangst, zelfvertrouwen, weerbaarheid, herkennen en omgaan met emoties van anderen en jezelf. De kinderen gingen met heel veel plezier naar Anita toe en kwamen altijd erg enthousiast thuis met praktisch toepasbare oefeningen.

 

 

 

Ook als ouders krijg je een fijne begeleiding. Op een hele prettige manier werd ons een spiegel voorgehouden en kregen wij handreikingen hoe wij onze kinderen in hun sociaal emotionele ontwikkeling konden helpen. Hierdoor werken ouders en kind samen aan hetzelfde en krijgt het kind de kans om het geleerde in de praktijk te brengen. Onze kinderen zijn door dit alles erg gegroeid, waardoor ze steviger in hun schoenen staan en zichzelf beter kunnen redden in de maatschappij. Als ouder kan ik mijn kinderen hierdoor beter loslaten. Ze redden zich wel. De begeleiding was een feestje voor de kinderen. Met moeite namen ze afscheid van Anita.

 

Sharon

April 2019

 

 

 

Na de tweede sessie met Anita vroeg ik onze zoon van 9 jaar hoe het was geweest. Hij antwoorde: 'Leuk natuurlijk, het is altijd leuk bij Anita!' Anita is heel duidelijk in haar werk met het kind en in communicatie met ouders en school. In vlot tempo kwamen diverse werkvormen aan bod, waar wij ook thuis veel aan hebben.

  

  

Hij zit lekker in zijn vel nu, begrijpt zijn emoties beter en heeft geleerd hoe hij deze kan uiten. Hij stapt met meer plezier en vertrouwen de klas in. En wij hebben een hoop tools in handen om dit zo te houden. Dank Anita.

 

Hedwig

December 2018

 

 

 

Wat een persoonlijk en warm bad! Een cadeau voor ons, als ouders om je kind zo te zien groeien, door zulke mooie, maar vooral praktische tips! Voorbeelden die aansluiten bij de beleving van ons kind (11). Wij zijn ontzettend blij met de tools die onze kanjer nu in zijn rugzak heeft zitten. En zo gegroeid is in zijn zelfvertrouwen! Dank je wel lieve Anita voor alles. 
En zoals hij zelf zei "Anita, jij bent fantastisch!!"

Mariette
November 2018

 

 

Wat ’n professionaliteit! De keuze van werkvormen, precies die onderwerpen waar mijn dochter (7) moeite mee heeft. Scherpe analyse over wat er mogelijk aan de hand is, altijd met een positieve insteek. Door alle zorgen vergeet je als ouders wel eens te genieten van je kind. Dat is de meest wijze les die ik van Anita heb geleerd.

Dankjewel!!

Kim
Oktober 2018

 

Wij zijn Anita zeer dankbaar voor haar liefde en geduld die ze in onze zoon (7) heeft gestoken. Hij heeft in een paar sessies grote stappen gemaakt en is nu klaar om de stappen zelf uit te breiden. Nogmaals heel veel dank!

Marjolein
September 2018

 

 

Onze zoon van 9 heeft eigenlijk altijd wel wat verlatingsangst gehad, maar toen het extreme vormen begon aan te nemen en hij zelfs niet meer naar school wilde zonder dat ik ieder uur kwam kijken, werd het tijd om hulp in te schakelen. Doordat ik Anita al een beetje kende en een goed gevoel bij haar had, heb ik contact met haar opgenomen. Na de intake werd mijn goede gevoel bevestigd en lag er al snel een plan van aanpak op tafel.

 

 

Al na twee sessies merkten we verschil en kreeg onze zoon steeds meer vertrouwen in zichzelf en de mensen om hem heen. Hij leerde met zijn angstgevoel om te gaan. Dit resulteerde in weer met plezier naar school gaan, zonder dat we nog langs hoefden te komen op school (na dit rustig te hebben afgebouwd) en weer spelen bij vriendjes thuis. Ook verjaardagsfeestjes kunnen weer 😀!

 

Het blijft spannend, maar Anita heeft hem zo goed geleerd met deze spanning om te gaan dat het nu gewoon lukt. In de zomervakantie heeft hij zelfs gelogeerd bij een vriendje, weer een overwinning op zichzelf! Anita is een topper er kijkt heel goed naar wat het individuele kind  nodig heeft. 

 

Nathalie

Augustus 2018

 

 

Onze dochter van 11 jaar is bij Anita geweest; Anita liet haar zelf haar eigen doelen formuleren. Doordat Anita haar vooraf en achteraf cijfers liet geven aan haar doelen, kon ze goed zien hoe ze hierin gegroeid was. Anita gebruikt leuke en aansprekende werkvormen. Ook heeft ze een hele duidelijke en concrete manier van werken.

 

 

Ze blijft niet te lang in een probleem hangen, maar kijkt vooral naar wat het kind nodig heeft; wat kun je eraan doen? Heel oplossingsgericht dus.

Onze dochter heeft er erg veel aan de coaching gehad en vond het ook nog eens superleuk!

 

SvH

Augustus 2018

 

 

Ik heb veel van Anita geleerd, hoe ik met buitensluiten en pesterijen om moet gaan. We speelden dan echte dingen na om te leren wat ik moest doen.

Ook hebben we veel geknutseld en daar heb ik ook veel van geleerd, bijvoorbeeld mijn kwaliteitenboom.

 

Liefs Anne (10)

Juni 2018

 

 

 

Onze zoon (7) was onrustig op school, had last van woede-uitbarstingen en was vaak gefrustreerd. Dit maakte hem verdrietig. Het contact met Anita was makkelijk gelegd, een erg open en vriendelijk persoon! Je merkt meteen de ervaring in het werken met kinderen, de passie en denken in oplossingen/handreikingen.
Dex vond het spannend om met de coaching te starten en had er ook zin in...die frustratie moest weg. Na de eerste sessie kwam hij heel enthousiast thuis en vertelde tot in detail wat ze samen gedaan en besproken hadden. Hij vond alles leuk! 


De tools die hij tijdens de sessies kreeg, kon hij direct op school gebruiken. De juf van Dex en Anita hadden gedurende het traject nauw contact over de voortgang, school stond er ook zeer voor open, dat was fijn! Ook wij als ouders werden goed op de hoogte gehouden, zowel per email als mondeling tijdens de tussenevaluaties. 
Toen de sessies eenmaal voorbij waren vond Dex dat heel jammer! Een groot compliment, hij heeft er vleugels van gekregen.

Menno en Daisy
Maart 2018

 

 

   

We hebben onze dochter (10 jaar) opgegeven voor coaching bij Hartenlust omdat we vonden dat ze erg onzeker en gevoelig was. Tijdens het kennismakingsgesprek met Anita merkte ik direct dat er een klik was. Anita is een zeer prettig persoon, ze is heel toegankelijk. Ze beschikt, mede dankzij haar jarenlang ervaring in het onderwijs, over meer dan genoeg inzicht om een coachingstraject goed en zorgzaam vorm te geven.

We hoopten dat onze dochter meer vertrouwen in zichzelf zou krijgen en meer in zichzelf zou gaan geloven. Anita heeft onze dochter hier heel goed bij geholpen. Ze reageert nu beter op onaardig gedrag van andere kinderen en ze weet nu hoe ze de rust in zichzelf kan terugvinden. Anita heeft haar ook praktische tips gegeven hoe beter om te gaan met concentratieproblemen, die haar heel goed helpen. Onze dochter heeft veel gehad aan de begeleiding van Anita. Ze voelde zich gehoord, begrepen, gesteund en bovenal veilig en gaat met veel enthousiasme naar de sessies. Binnenkort stopt het coachingstraject, maar we roepen Anita’s hulp weer in als we denken dat onze dochter het weer nodig heeft.

A.S.
Januari 2018

 

                                                                                                 

Voor onze dochter (5 jaar) zijn wij opzoek gegaan naar hulp i.v.m. woedeaanvallen.
Tijdens het intakegesprek merkte ik dat Anita een zeer ervaren persoon is op het gebied van kinderen en hun emotionele ontwikkeling. Ze had na een lang gesprek meteen ideetjes en plannen en was ontzettend enthousiast om met onze dochter aan de slag te gaan. Door middel van leuke spelvormen (met daarachter uiteraard een doel!) kon ze onze dochter op haar gemak stellen en steeds weer motiveren om na te denken en te vertellen over de dingen waar zij tegenaan liep. Het huiswerk voor thuis (leuke opdrachten) had een positieve invloed op onze dochter en gaf ons handvatten. Onze dochter ging met plezier naar Anita en werkte graag aan haar huiswerk.

Na slechts vier sessies hadden wij al aardig wat tools in handen om onze dochter op een goede manier verder te kunnen begeleiden. Wij zijn zeer tevreden over de werkwijze, kennis en kunde van Hartenlust Kindercoaching en kunnen Anita ten zeerste aanbevelen.

Roy en Kim
December 2017

 

 

 

 

Wij zijn met onze dochter Floor (8 jaar) bij Anita geweest. Onze dochter is een pittige tante met een sterke eigen wil. Omdat deze meestal niet strookt met die van ons, luisterde zij slecht. Het intakegesprek was een heel fijn en open gesprek. Anita stelde ons op ons gemak, luisterde aandachtig en stelde vragen. Onze dochter heeft de sessies met Anita als zeer prettig ervaren. Ze ging er graag naartoe, keek ernaar uit en vertelde er na afloop enthousiast over.

Bij Anita kun je duidelijk merken dat zij al lang met kinderen en hun ouders werkt. Ze is deskundig en heeft een positieve houding richting kinderen en ouders. Het afsluitende gesprek en verslag dat wij kregen, heeft ons handvatten gegeven om de luistervaardigheden van Floor te oefenen en vooral het contact met onze dochter nieuw plezier gegeven! Wij kijken terug op een waardevolle periode en passen de tips nog steeds toe.

Martijn en Roza
Oktober 2017